Cultural Colors

06-09-2020

2020 yılı Erasmus+ Ana Eylem 2 (KA229) Okul Eğitimi Okullar Arası Değişim Ortaklığı kapsamında Hollanda Ulusal Ajansına sunulan proje başvurumuz kabul edilmiştir. " Cultural Colors" isimli projemiz 2020-2022 yıllarını kapsamaktadır.

Hollanda koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan projede toplam 6 ortak ülke bulunmaktadır. Bunlar Hollanda, Türkiye, İspanya, Estonya, Polonya ve Slovenya'dır. Yabancı Dil, Edebiyat ve Kültür, Bilişim Teknolojileri, İngilizce ve Tarih alanında eğitim veren bu okulların ortak amacı yabancı dil öğrenmek için eğitim ve öğretimin önemini hissetmesine ve kültürel karakterler gibi öğrenci ve öğretmenleri heyecanlandıran etkili yollar kullanarak kültürel değerler hakkında bilinç düzeyini yükseltmeye dayanmaktadır. Proje fikri bu amaç doğrultusunda ortaya çıkmıştır.

-Öğrenciler, öğretmenler, veliler ve toplum arasında uluslararası konularda ve ortak bir insanlık mirasına sahip olma farkındalık düzeyini artırmak

- Öğrencilerimizin Avrupa Vatandaşı olma bilincini geliştirmek

-Yeni öğrenme yöntemleri oluşturmak ve en önemlisi kültürler arasındaki önyargıyı kırmak

-Tüm ortak ülkerin eğitim sistemlerini analiz etmek ve proje faaliyetlerini belirlenen ihtiyaçlara dayandırarak geliştirmek

6 ortak ülkenin öğretmen ve öğrencilerinin atölye çalışmaları ve farklı metotlara dayanan etkinlikler sonucunda proje çıktıları;

-Kültürel kahramanlar hakkında medya sunumu

-Geleneksel şarkıların sunumu ve kaydı

-Sanat sergisi

-Kültürel kahramanlar hakkında bir mini ders hazırlamak