T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / DEFNE - Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi

Distance Learning Gateaway

04-10-2021


2021 yılı Erasmus+ Ana Eylem 2 (KA210) Okul Eğitimi Küçük Ölçekli Ortaklıklar kapsamında  Almanya  Ulusal Ajansına sunulan projemiz   kabul edilmiştir. " Distance Learning Gateaway " isimli projemiz 2021-2023 yıllarını kapsamaktadır.

Projenin Tanımı:

Almanya koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan projede toplam 4 ortak ülke bulunmaktadır. Bunlar Almanya, Türkiye, Hırvatistan  ve Litvanya'dır. Öğretmen ve öğrencilerin digital becerilerini geliştirerek derslerin daha zevkli hale getirilmesini amaçlayan bu projede Web 2  araçlarını, Google araçlarını etkin kullanarak özellikle uzaktan eğitimin daha  verimli hale getirilmeside amaçlanmaktadır.Yabancı Dil, Edebiyat ve Kültür, Bilişim Teknolojileri, İngilizce ve Tarih, Spor  alanında eğitim veren bu okulların ortak amacı yabancı dil öğrenmek için eğitim ve öğretimde yeni metotların, özellikle uzaktan eğitimde, kullanılarak başarının arttırılması.

 

Projenin Amaçları:

-Öğretmen ve öğrencilerin digital becerilerini  artırmak

- Digital öğrenme materyallerinin geliştirilmesi

- Öğretmen ve öğrencilerin yabancı dili etkin kullanabilmeleri

- Öğrencilerimizin Avrupa Vatandaşı olma bilincini geliştirmek

 -Yeni öğrenme yöntemleri oluşturmak ve en önemlisi kültürler arasındaki önyargıyı kırmak

-Tüm ortak ülkerin eğitim sistemlerini analiz etmek ve proje faaliyetlerini belirlenen ihtiyaçlara dayandırarak geliştirmek

 

Projenin Çıktısı:

 

 

4 ortak ülkenin öğretmen ve öğrencileri tarafından yapılanan etkinliklerde ve sunumlarda kullanılan digital öğrenme platformlarının toplanarak uzaktan eğitim digital havuzu oluşturmak.

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.10.2021 - Güncelleme: 04.10.2021 21:32 - Görüntülenme: 1036
  Beğen | 2  kişi beğendi