Erasmus+ Let The Science Discover Us Projesi Kapsamında Uygulanan Yeni Öğrenme Metotları

Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi olarak eğitim-öğretimde klasik yöntemden çok öğrenciyi merkeze alan, yaparak yaşayarak öğrenmeye fırsat veren laboratuvar tabanlı yeni yöntem ve metotları Erasmus+ Let The Science Discover Us Projemizle hayata geçiriyoruz. Proje kapsamında Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerini daha çok laboratuvarlarda işlemeyi hedefliyoruz. Laboratuvarlarda deneyler, gözlemlerle öğrencilerimiz daha kalıcı bilgiler edinmektedir. Öğrencilerimiz bilimin sadece kitaplardaki, test yapraklarındaki sorulardan ibaret olmadığının farkına varıyor. Bu etkinliklerimiz öğretmen ve öğrencilermizde fen okuryazarlığı konusunda farkındalık da oluşturuyor.

Yeni Metotlar:

- Laboratuvar Tabanlı Öğretim

- Yaparak, Yaşayarak Öğrenme

- Deney, Gözleme Dayalı Çalışmalar

- Modern Teknoloji, Simülasyon ve Animasyonlar

- Grup Dinamiği

Bu metotlar tüm dünyanın kabul ettiği yapılandırmacı yaklaşımlara birer örnektir. Let The Science Discover Us Projesi Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerini bu yeni metotlarla işlenmesini hedeflemektedir.

Yayın: 05.01.2017 - Güncelleme: 05.12.2019 00:28 - Görüntülenme: 927