T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / DEFNE - Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi

Health to Meet You

09-08-2019

 

2019 yılı Erasmus+ Ana Eylem 2 (KA229) Okul Eğitimi Okullar Arası Değişim Ortaklığı kapsamında Çek Cumhuriyeti Ulusal Ajansına sunulan proje başvurumuz kabul edilmiştir. " Health to Meet You " isimli projemiz 2019-2021 yıllarını kapsamaktadır.

 

 Projenin Tanımı:

Çek Cumhuriyeti koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan projede toplam 6 ortak ülke bulunmaktadır. Bunlar Çek Cumhuriyeti, Türkiye, İspanya, Hırvatistan, Avusturya ve Letonya'dır. Yabancı Dil, Sağlık Bilgisi, Beden Eğitimi, Fen Bilimleri alanında eğitim veren bu okulların ortak amacı Avrupa ve dünyada son yıllarda fazlasıyla yaygınlaşan stres, sağlıksız beslenme, çevreye ve doğaya zarar veren faktörlerden dolayı artan kanser, diyabet, yüksek tansiyon gibi kronik hastalıklar hakkında farkındalık ve bilinç yaratmaktır. Proje fikri bu amaç doğrultusunda ortaya çıkmıştır.

 

Projenin Amaçları:

  • Öğretmen, öğrenci, veli ve toplumun değişen çevresel faktörler, sağlıklı beslenme alışkanlıkları, spora dayalı yaşam biçimi gibi alanlar ile ilgili farkındalık düzeylerini arttırma
  • Öğrencilerin cep telefonu gibi bilişim araçlarını ve interneti bilinçli kullanmasına yönelik etkinliklere yönlendirilmesi
  • Ortak ülke okullarında sağlıklı beslenme, çevre ve ekoloji ve stres duyarlılığı gibi konuların bulunduğu ders kitaplarının incelenmesi ve raporlarının hazırlanıp çözümler sunulması.
  • Öğrencilerin araştırma, okuryazarlık, dijital yetkinlik, eleştirel düşünme, işbirliği, inisiyatif ve iletişim gibi becerilerini geliştirmek.
  • Öğretmenlerimizin "yaparak öğrenme" , "Deney ve Gözleme dayanan, araştırmacı", "Rol Yapma" gibi yenilikçi öğretim modellerini tercih etmesi
  • Öğrenciyi merkeze alan ve daha aktif kılan atölye çalışmalarına yönelmek.
  • Grup çalışması metoduyla öğrencilerin işbirliğine dayanan etkinliklere katılmaları
  • Temel becerileri geliştirmek amacıyla etkileşimli tahta ve diğer bilişim araçlarının (ICT) kullanılması

 

Projenin Çıktısı: 

6 ortak ülkenin öğretmen ve öğrencilerinin atölye çalışmaları ve farklı metotlara dayanan etkinlikler sonucunda ortaya çıkan "Kanser, Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Değişen Çevre " isimli Ünitenin ilgili derslere ait ders kitapları için hazırlanmasıdır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.08.2019 - Güncelleme: 05.12.2019 00:21 - Görüntülenme: 818
  Beğen | 5  kişi beğendi