HATAY / DEFNE - Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi

Inspire: Music with English

06-09-2020

2020 yılı Erasmus+ Ana Eylem 2 (KA229) Okul Eğitimi Okullar Arası Değişim Ortaklığı kapsamında Polonya Ulusal Ajansına sunulan proje başvurumuz kabul edilmiştir. " Inspire: Music with English" isimli projemiz 2020-2022 yıllarını kapsamaktadır.

Projenin Tanımı:

Polonya koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan projede toplam 6 ortak ülke bulunmaktadır. Bunlar Polonya, Türkiye, Fransa, Bulgaristan, Letonya ve Kuzey Makedonya'dır. Müzik, İngilizce, Bilişim Teknolojileri alanında eğitim veren bu okulların ortak amacı okullarda Müzik ve İngilizce eğitiminde Kodály-El Sistema yaklaşımı ve CLIL yöntemi gibi yeni yenilikçi yaklaşımları uygulamayı planlamaktır. Proje fikri bu amaç doğrultusunda ortaya çıkmıştır.

Projenin Amaçları:

-Öğrencilerin CLIL gibi yeni yenilikçi yöntemler altında Müzik ve İngilizce eğitiminde yeni bilgi ve beceriler kazanmaları

-İngilizce öğretmenleri arasında müzikle İngilizce eğitimi fikrinin farkındalığını yaratmak

-Öğrenciler, CLIL Yaklaşımı içerisinde eğitim araçları olarak ICT'yi (cep telefonları ve tabletler) daha aktif kullanmaları, öğretmenlerin de teknolojinin bilinçli kullanımına ilişkin rol model olmaları

Projenin Çıktısı:

6 ortak ülkenin öğretmen ve öğrencilerinin atölye çalışmaları ve farklı metotlara dayanan etkinlikler sonucunda proje çıktıları;

•Müzik ile İngilizce Ünitesi

•Klasik Müzik Konseri ve Müzik Festivali