Literacy is the key of both 2020 and beyond

06-09-2020

2020 yılı Erasmus+ Ana Eylem 2 (KA229) Okul Eğitimi Okullar Arası Değişim Ortaklığı kapsamında İtalya Ulusal Ajansına sunulan proje başvurumuz kabul edilmiştir. " Literacy is the key of both 2020 and beyond " isimli projemiz 2020-2022 yıllarını kapsamaktadır.

İtalya koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan projede toplam 5 ortak ülke bulunmaktadır. Bunlar İtalya, Türkiye(2), Sırbistan, Malta ve Polonya'dır. Yabancı Dil, Edebiyat, Bilişim Teknolojileri, İngilizce alanında eğitim veren bu okulların ortak amacı öğrencilerin okuryazarlık potansiyeline hayat boyu öğrenme için ihtiyaç duyulan anahtar çapraz becerilerini geliştirmektir. Proje fikri bu amaç doğrultusunda ortaya çıkmıştır.

- Öğrencilerin okuryazarlık (okuma, yazma, konuşma ve dinleme) ve çapraz anahtar yeterlilikler (eleştirel düşünme, tutum ağı oluşturma, başkalarıyla iletişim ve işbirliği, iletişim ve İngilizce dili) becerilerini geliştirmek

- Öğrencilerde okuryazarlık becerilerini geliştirmek için yenilikçi yaklaşımlara odaklanmak ve öğrenciler arasında zevk için okumayı teşvik etmek

- Öğretmenlerin okuryazarlıkta çapraz anahtar yeterlilikler ve becerilerin öğrenciler arasında gelişmesine yardımcı olan etkinlik ve ders tasarlama bilgi ve becerilerini geliştirmek

6 ortak ülkenin öğretmen ve öğrencilerinin atölye çalışmaları ve farklı metotlara dayanan etkinlikler sonucunda proje çıktısı;

-Temel Becerileri Geliştirme Stratejileri Kılavuz Kitabı

Yayın: 06.09.2020 - Güncelleme: 06.09.2020 17:53 - Görüntülenme: 952