HATAY / DEFNE - Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi

Next-Gen in Europe of 2020's

06-09-2020

2020 yılı Erasmus+ Ana Eylem 2 (KA229) Okul Eğitimi Okullar Arası Değişim Ortaklığı kapsamında Fransa Ulusal Ajansına sunulan proje başvurumuz kabul edilmiştir. " Next-Gen in Europe of 2020's " isimli projemiz 2020-2022 yıllarını kapsamaktadır.

Projenin Tanımı:

Fransa koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan projede toplam 6 ortak ülke bulunmaktadır. Bunlar Fransa, Türkiye, İspanya, İtalya, Belçika ve Estonya'dır. Yabancı Dil, Edebiyat, Bilişim Teknolojileri, İngilizce alanında eğitim veren bu okulların ortak amacı okullarda öğretme ve öğrenme tekniklerinin yenilikçi yöntemlere odaklanmaktır. Proje fikri bu amaç doğrultusunda ortaya çıkmıştır.

Projenin Amaçları:

• Projeye dahil olan topluluklarda okulu bırakma oranlarını azaltmak

• Öğrencilere odaklanan öğretme ve öğrenme yöntemlerini kullanarak BİT becerileri ve dilsel yeterlilikler gibi temel yeterlilikleri geliştirmek

• Yakın bir gelecekte iş dünyasında onlar için gerekli olacak teknik ve becerileri geliştirmek için öğrencilerde dil yeterliliğini geliştirmek

• Öğretme ve öğrenme yöntemlerini, eğitim değerlerini, okul organizasyonunu ve müfredatı karşılaştırmak için CLIL (İçerik ve dil entegre öğrenme), Ters Yüz Edilmiş Sınıf, BİT Uygulamaları ve Araçları, Drama gibi yenilikçi öğretme ve öğrenme yollarını tanıtmak

Projenin Çıktısı:

6 ortak ülkenin öğretmen ve öğrencilerinin atölye çalışmaları ve farklı metotlara dayanan etkinlikler sonucunda üç ana ürünümüz olacak:

•Farklı öğrenme ve öğretme yollarını içeren bir kılavuz kitap

•Ana dillerimizde temel işlevlere sahip bir sözlük

•Peri masalları kitabı

Yayın: 06.09.2020 - Güncelleme: 06.09.2020 17:43 - Görüntülenme: 1756