Tiles - A Cultural Journey from the Past to the Future

09-08-2019

2019 yılı Erasmus+ Ana Eylem 2 (KA229) Okul Eğitimi Okullar Arası Değişim Ortaklığı kapsamında Almanya Ulusal Ajansına sunulan proje başvurumuz kabul edilmiştir. " Tiles - A Cultural Journey from the Past to the Future " isimli projemiz 2019-2021 yıllarını kapsamaktadır.

Almanya koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan projede toplam 5 ortak ülke bulunmaktadır. Bunlar Almanya, Türkiye, Portekiz, Hırvatistan ve Litvanya'dır. Yabancı Dil, Görsel Sanatlar, Kültürel Miras ve Tarih alanında eğitim veren bu okulların ortak amacı Avrupa ülkelerini dil, kültür ve sanat alanlarında birbirine bağlayan çinicilik(desen ve motifler) ve el sanatlarının ortak kültürel miras olarak farkındalığı yaratmaktır. Proje fikri bu amaç doğrultusunda ortaya çıkmıştır.

• Çini sanatının Kültürel çeşitliliğe zenginlik kattığı bilincinin oluşturulması
  • Farklı kültür, ana diller ve sosyal yapıya sahip öğrencilerin ortak amaca yönelik Avrupalı paydaşlarıyla iş birliği yaparak uzun süreli bir fayda sağlanması
  • Ortak ülke öğrencileri arasında Çini ve fayans (motif, desen) bir atölye çalışmaları için "Dostluk Grubu" oluşturmak ve geliştirmek.
  • Ortak ülke toplumlarının da talep ettiği günümüzde çinileri ve fayanslarla yaşayan insanların hikâyelerini belgeleyip, bir kitap oluşturmak.
  • Öğretmenlerimizin "yaparak öğrenme" , "Drama", "Rol Yapma" gibi yenilikçi öğretim modellerini tercih etmesi
  • Öğrenciyi merkeze alan ve daha aktif kılan atölye çalışmalarına yönelmek.
  • Grup çalışması metoduyla öğrencilerin işbirliğine dayanan etkinliklere katılmaları
  • Temel becerileri geliştirmek amacıyla etkileşimli tahta ve diğer bilişim araçlarının (ICT) kullanılması

5 ortak ülkenin öğrencilerinin atölye çalışmaları sonucunda çini ve el sanatları gibi ürünlerin yer aldığı "Çinicilik – Ortak Kültürel Mirasımız" kataloğu hazırlamak, Çini ve el sanatları ile uğraşan zanaatkar hakkında belgesel çekme, röportajlar yapmaktır.

Yayın: 09.08.2019 - Güncelleme: 05.12.2019 00:22 - Görüntülenme: 797