T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / DEFNE - Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi

INSπRE: Maths in English E-twinning Projesi

INSπRE: Maths in English E-twinning Projesi 

 

Okulumuz Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi ile İtalya Foggia´da bulunan IISS Einaudi Grieco okulunun ortaklaşa başlattığı E-twinning projesinin ilk adımı olan Skype video konferansı bugün 19/04/2016 saat 17.00´de gerçekleşmiştir. 

Bu ilk buluşmada iki okul birbirlerini tanıma fırsatı bulmuştur. Okulumuzdan Bilgisayar öğretmeni Mustafa AKINCI, İngilizce öğretmeni Mehmet SUSAM, Rehber Öğretmen Nizamettin ŞAHİNOĞLU, Biyoloji öğretmeni Hisameddin DİNÇ ve Matematik öğretmeni Mustafa YILDIZ video konferansa katılmışlardır. Öğretmenlerimiz kendilerini tanıtarak projenin iki okul ve iki ülke arasında kültürel bir köprü kuracağını belirtmiştir. IISS Einaudi Grieco´dan Okul Müdürü Michele Gramazio, İngilizce öğretmeni Paola Iorio, Matematik öğretmeni Maria Franca D´Alessandro ve Rehber öğretmen Vanda Procaccini buluşmada yer almıştır. Her öğretmen kısa bir şekilde kendilerini ve projenin amaçları hakkında bilgi vermişlerdir.

Okulumuz öğrencileri şehrimizi ve okulumuzu tanıtmak için çeşitli materyaller hazırlamıştır. Posterler, afişler, bayraklar hazırlayıp Proje Panosu oluşturmuşlardır. Aynı zamanda 10/C sınıfından Mami Burgaç okulumuzu tanıtan bir konuşma yapmıştır. Bütün bu konuşma ve materyaller İngilizce ve İtalyanca sunulmuştur.

IISS Einaudi Grieco okulundan Anna isimli öğrenci "Italia" adlı şiiri okumuştur. Konferansa katılan bütün öğrenciler de "I believe in you" adlı şarkıyı söylemiştir. Karşıklı paylaşım ve sunularla geçen bu ilk buluşmada iki okul hem eğlenmiş hem de birbirlerini tanıma fırsatı bulmuşlardır.

Projenin takvimi Mart 2017´ye kadar devam edeceği için, buna benzer Skype vide konferansları sık sık gerçekleşecektir. İyi dilek temennileri ile biten konferanstan öğrencilerimiz İngilizce konuşma becerilerini geliştiren bu tür etkinliklerin devam etmesini bizlerden istemişlerdir. Okul Proje Ekibi olarak bizler de buna benzer E-twinning projeleri ayrıca Erasmus+ projeleri gerçekleştirmek için yoğun çalışmaktayız.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.10.2016 - Güncelleme: 05.12.2019 00:22 - Görüntülenme: 1868
  Beğen | 10  kişi beğendi