T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / DEFNE - Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi

Erasmus+ Life is Art; Art is Life Projesi Türkiye Hareketliliği Okulumuzda Yapıldı

Erasmus+ Life is Art; Art is Life projesinin ilk hareketliliği Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Okulumuz Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesinin ortağı olduğu Erasmus+ KA 229 (2020-2023)" Life is Art ; Art is Life " projesinin C1 Öğretmen hareketliliği 21-27 Kasım tarihleri arasında İtalya, Hırvatistan, Litvanya, Yunanistan, ve Letonya' dan gelen katılımcılarla ilimizde gerçekleşmiştir.

Okul Müdürü Sayın Ömer Uğur AYDIN' ın konuklara iyi dileklerini içeren bir hoş geldin konuşmasından sonra, proje koordinatörü İngilizce öğretmeni Mehmet SUSAM  ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Mustafa AKINCI tarafından katılımcılarla okulumuzun farklı birim  ve odaları gezilmiştir. Katılımcıların kendi kültürlerini yansıtan hediyelerin karşılıklı olarak verilmesinden sonra , okul sunumları ve öğrenci anketlerinin değerlendirilmesi yapılmıştır. Okul Aile Birliği ve velilerimizin güzel yürekleri ve becerikli elleriyle hazırladığı Hatay'a ait yöresel lezzetlerden oluşan zengin bir öğle yemeği misafirlerimizle beraber yenilmiştir. Günün ikinci bölümünde  Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Kemal GÜLİSTANI'ı makamında okul idaresi ve proje öğretmenleri misafirlerimizle beraber ziyaret etmişlerdir. Projemize ve misafirlerimize yakın ilgi gösterip samimi duygularını paylaşan  Defne İlçe Milli Eğitim Müdürümüze okul olarak  teşekkür ediyoruz.

Proje kapsamında, katılımcılara okulumuz Görsel Sanatlar öğretmeni Melek SÜRMELİ AKAR tarafından Ebru sanatı uygulamalı olarak anlatılmış ve daha sonra atölye çalışması yapılmıştır. Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümü ziyaret edilmiştir ve oradaki sanatsal çalışmalarla ilgili bilgi alınmıştır. Yabancı katılımcılar Görsel Sanatlar ve İngilizce derslerine katılım sağlayıp öğretmen ve öğrencilerle sohbet etmişlerdir. Proje tanıtım  ve eTwinning sunumları yapılmıştır. Ayrıca okulumuz Müzik öğretmeni Özlem SEYFİ eşliğinde öğrencilerden oluşan müzik grupları tarafından kültürümüzü yansıtan şarkılar söylenmiştir.

Hafta boyunca , İngilizce rehber eşliğinde San Pierre Kilisesi, Hatay Arkeoloji Müzesi, Habibi Neccar Camisi, Uzun Çarşı, Ortodoks ve Katolik Kiliseleri, Havra, tarihi Antakya sokakları, Köprü meydanı ve Atatürk Parkı, Harbiye Şelalesi, Defne Koza Evi, Saint Simon Manastırı, Vakıflı ve Hıdırbey Köyleri, Cam Müzesi, Müze Otel, Samandağ Çevlik ve Ziyaret, Titüs Tüneli ve Kaya Mezarları gibi Antakya ve Samandağ'ın eşsiz tarihi yerleri ve doğal güzellikleri gezilmiştir. Bunun yanında gastronomi şehri olan Hatay'ın zengin mutfağından farklı mekanlarda eşsiz lezzetler de tadılmıştır. Misafir öğretmenler okulumuza, idare ve öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ayrı ayrı teşekkürlerini bildirerek Hatay'ımıza ve kültürümüze hayran kaldıklarını her daim dile getirmişlerdir.

Projesi sertifika törenin ardından ikinci hareketliliğin Yunanistan'da olması kararlaştırılıp Hatay'da, Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi'nin ev sahibi olduğu C1 Öğretmen hareketliliği son bulmuştur.


30-11-202130-11-202130-11-202130-11-202130-11-202130-11-2021

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.11.2021 - Güncelleme: 30.11.2021 00:17 - Görüntülenme: 434
  Beğen | 14  kişi beğendi