Okulumuzun 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Erasmus+ Proje Faaliyet Raporu

2020 Şubat ayında Hırvatistan'a 2 öğretmen ve 4 öğrenci ile katılım gösterdikten sonra pandemi tüm Erasmus+ projelerini durdurmuştu. Yaklaşık bir buçuk yıl aradan sonra geliştirilen aşılarla beraber projelerimiz kaldığı yerden devam etmeye başladı ve 2021-2022 eğitim-öğretim yılı okulumuz için çok başarılı bir dönem olmuştur.

2021-2022 eğitim-öğretim yılında 8 farklı Erasmus+ projemizin 16 hareketliliğini gerçekleştirdik. 2022 yılı Hazira ayının son haftası Letonya, Temmuz ayının ilk haftası Avusturya ve ortasında Sırbistan hareketlilikleri ile bu dönemi kapattık. Kısa bir istatistik çıkardığımızda bu eğitim-öğretim yılında toplamda 12 farklı branştan 16 öğretmen arkadaşımız ve 59 öğrencimiz 15 farklı ülkede gerçekleşen hareketliliklere katılmıştır. Hareketliliğe katılan branşlar Bilişim Teknolojileri, İngilizce, Almanca, Türk Dili ve Edebiyatı, Rehberlik, Felsefe, Coğrafya, Matematik, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi ve Din Kültürü A.B'dir. Ziyaret edilen ülkeler Polonya, Fransa, Almanya, Çekya, Hollanda, Hırvatistan, Bulgaristan, Litvanya, Belçika, Estonya, Portekiz, Letonya, Avusturya, Yunanistan ve Sırbistan'tır.

Bununla beraber 3 kez okulumuzda proje hareketliliğine ev sahipliği yaptık. Toplamda 9 farklı ülkeden 32 öğretmen okulumuzu ve Hatay'ı ziyaret etmiştir.

2020 Teklif çağrısı yılı başvuru sonuçlarına göre Türkiye'de projesi en çok kabul edilen 2. okul olmuştuk. Yukarıda saydığımız öğrenci, öğretmen, ülke ve hareketlilik sayıları bu başarının sonuçlarıdır. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı Eylül ayı itibariyle yine aynı tempoda hareketliliklerimiz başlayacaktır ve dönem boyunca devam edecektir.

Bu süreçte projelerde yer alıp hem okul etkinliklerin de hem de yurtdışındaki hareketlilikler de aktif rol alan, emeği geçen okul idaremiz ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

25-07-2022

Yayın: 25.07.2022 - Güncelleme: 25.07.2022 17:22 - Görüntülenme: 943